Albumok

„Szép álmokat Budapest”(2005)

Szép álmokat Budapest

A „Szép álmokat Budapest "  CD felvételére a Magyar Rádió ( Budapest, VIII. ker. Bródy Sándor u. 5-7 ) 8. Stúdiójában került sor 2005.április 30 és május 1-én  (szombaton és vasárnap). A stúdió történelmi hely hiszen a hatvanas, hetvenes években több neves zenekar készítette felvételeit  a falak között.  Még pénteken a hangmérnök Buczkó Gábor segítségével  beköltöztünk a stúdióba , majd beálltunk a hangszerekkel, hogy másnap elkezdjük a dalok felvételét.  Ilyen stúdió munkában még sohasem vettünk részt ezért, komoly erőpróba volt számunkra a lemezfelvétel  két nap alatti teljesítése.
A stúdióban velünk volt Kuncz Margit is az MR szerkesztője - sajnos már nem lehet köztünk – aki sok  segítséget nyújtott az első CD-nk elkészítéséhez. A lemezen hallható hat dal közül négy szól a tűzoltók életéről , a beavatkozásokról.

Így a „Harcolj a tűzzel”, a „Tüzes blues”, az „Egyedül nem győzhetek”, és a lemez címadó dala a „Szép álmokat Budapest „. Ez utóbbi dal  amolyan tűzoltó himnusszá alakult, hiszen a későbbiekben bármerre is  játszottuk a dalt az országban a refrén utolsó sorát a hivatásos, vagy az önkéntes tűzoltók előtt tisztelegve az adott város, település nevével énekeltük.

„Félúton” (2007)

Szép álmokat Budapest

A Flórián Band második CD-je 2007. februárban került kiadásra "Félúton" címmel. A tizennégy új szerzemény között - az első CD-hez hasonlóan - több dal a tűzoltói élettel kapcsolatos küzdelmet, átélt beavatkozást is megörökíti. Ezek a dalok a "105", a "Bevetésre várva", a "Hídmester", a "Hajnalban", a "Láng'n roll", és az "Ugyanúgy". Ez utóbbi szerzemény az önkéntes tűzoltók előtt tiszteleg.


 

 

 

 

 

 


„Ez valami más” (2011)

 

Szép álmokat Budapest

2011. augusztusában jelent meg a zenekar harmadik cd-je "Ez valami más!" címmel. A cd-n az eddigiekhez hasonlóan sok féle stílusú dal hallható, amelyek között a tűzoltói életről,a beavatkozásokról két szerzemény hallható, a "Könny és fájdalom " és az " Emlékdal", amely átdolgozott kiadásban került fel a korongra. A cd-n közreműködött szájharmonikán Árva Zsolt, szaxofonon Dóra László.
Az „ Ez valami más „ CD borítóját és a fotóit Iván Ottó készítette.

 

 

 

 

 

 

 

A három CD-n található saját szerzeményeket a Flórián Band jó szívvel ajánlja minden tűzoltónak és családjának, a barátoknak és az ismerősöknek.

 

Dalok

Szép álmokat Budapest